چک آزاد وارد سیستم بانکی شد
مشتریان سیستم بانکی با تغییرات چک آزاد در راستای قانون جدید چک،از این پس میتوانند سه بار در سال از چک آزاد برای برداشت وجه در شعب بدون همراه داشتن دسته چک استفاده کنند.
به گزارش راهبرد معاصر ، بانک مرکزی جمهوری در بخشنامهای استفاده از چک آزاد را به شبکه بانکی ابلاغ کرد؛ چک آزاد یکی از خدمات سیستم بانکی است که تا به امروز معمولا در بانکها و موسسات مالی و اعتباری به ندرت استفاده شده و با تغییراتی در استفاده از چک آزاد انتظار میرود استفاده از چک آزاد افزایش پیدا کند.
مشتریان برای هر بار استفاده از چک آزاد باید مبلغ 5 هزار تومان را به عنوان کارمزد به بانک پرداخت کنند. هنگام مراجعه مشتری به منظور دریافت چک عمومی، باید متصدی مربوطه شماره حساب وی را در پایین چک یادداشت و مشخصاتی از قبیل مبلغ و شماره سریال چک و نام استفاده کننده (صاحب حساب) را در دفتر و ته سوش چک ثبت نماید و مشتری باید دفتر و ظهر ته سوش چک را به عنوان رسید امضا نماید؛ چک آزاد مانند چک عادی به جریان گذاشته می شود اما به هیچ عنوان ظهرنویسی و یا انتقال نمیپذیرد و متصدیان حساب جاری نیز باید شماره چک را با ذکر کلمه امنیبوس در دفتر و کارت حساب جاری مشتری قید نمایند که با شماره سری دسته چکهای دارنده حساب اشتباه نشده و از آن متمایز باشد.
چک آزاد زمانی مورد استفاده است که صاحب دسته چک بخواهد چکی را صادر کند و با استفاده از آن وجهی را از بانک دریافت کند اما دسته چک همراه ندارد؛ در این زمان مشتری حقیقی یا حقوقی میتواند از بانک تقاضای یک برگ چک عمومی آزاد کند تا رفع احتیاج کند و عملیات بانکی و برداشت وجه را انجام دهد؛ چک آزاد مانند چک عادی به جریان گذاشته می شود ولی به هیچ عنوان ظهر نویسی و یا انتقال نمیپذیرد.
چک آزاد که با عنوان چک امنیبوس نیز شناخته میشود، در قانون قدیم صرفا برای هر مشتری یک بار در سال قابل استفاده بود اما با ابلاغ قانون جدید، مشتریان صاحب دسته چک میتواند تا 3 بار در سال از چک آزاد استفاده کنند و میزان برداشت از حسابهای جاری بدون ارائه برگه چک با استفاده از چک آزاد سه برابر افزایش پیدا کرده است و مشتریان میتوانند از گزینه ساتنا و پایا بهره مند شوند.
تسنیم